Könyvelés Delaware államban – American Accounting

Delaware-ben az is kulcsfontosságú, hogy egy vállalat vagy egy egyéni vállalkozó pénzügyi számláit hatékonyan és a törvényeknek megfelelően tartsa. Felkészült kollégáinkkal és sok éves tapasztalattal segítjük ügyfeleinket. Egy nagyobb cég tulajdonosaként fordulhat hozzánk.

Az adó a követelésből vissza a munkajogba

Bár a delaware-i adórendszer sok tekintetben egyszerűbb, mint más országokban, az ország bürokráciájában természetesen vannak komoly levelek. Emellett az ügyintézés idegen nyelven történik, ami további terheket ró az alkalmazottakra és a cégtulajdonosokra. Ha minket választ, olyan magyar könyvelőkkel fog dolgozni Delaware-ben, akik teljes körűen jártasak a vonatkozó delaware-i jogszabályokban.

És milyen esetekben fordulhat hozzánk?   Szolgáltatásaink közé tartozik a különböző vállalatok, LLC-k, partnerségek és non-profit vállalkozások könyvelése, adókövetelések, számlavezetés, munkavállalói és adójogok, regisztrációk, adóbevallások és üzletfejlesztés. Tanácsadás munkáltatóknak, munkavállalóknak munkajoggal, szabadsággal és betegséggel kapcsolatosan.

 

Accounting in Delaware:

Delarare-ban a vállalkozásoknak (legyen az egyéni vállalkozók vagy társaságok) évente egyszer be kell számolniuk tevékenységükről. A beszámolási időszak 12 hónap. Az adó bevallásának és befizetésének határideje március 1.

 • Cégeknél  az első adózási időszak (cégtípustól függően), a cégalapítást követő január első, az adózási időszak december 31-én ér véget. Példa Magyarázat: Egy delaware-i vállalat például 2016. május 15-én jött létre. Adóév vége: 2016. december 31. Az első teljes adóév tehát 2016. május 15-től 2016. december 31-ig tart. A töredékidőszak elszámolása külön számít, de nem kell erre az időszakra szerződést kötni, ha szerződést kötünk az első adóév. Ezentúl minden további számviteli adóév ehhez az időponthoz igazodik. Tehát egy cégnél az adóév január 1-től a következő év december 31-ig tart.
 • Külföldi cégeknél  június 30-ig van az adózási időszakra vonatkozó bevallási határidő.
 • A  kapcsolt  vállalkozásoknál  június 1-ig van határidő az éves adó befizetésére.

Tevékenységétől és működésétől függően előfordulhat, hogy szükség van a levonás nyilvántartására (alkalmazottivá válás).

A visszatartással rendelkező bejegyzett cégeknek havi bérszámfejtési kötelezettségük van.

 

Taxation in Delaware:

Workers:

Jövedelemadót fizetnek a jövedelmük után, ami egyenértékű a delaware-i személyi jövedelemadóval. A személyi jövedelem mértéke szerint változik. 2000 dollár bevétel alatt nincs adó. A személyes jövedelem a jövedelemtől függően 2000 és 60000 dollár között változik. 60 000 felett, a személyi jövedelemadó 2943,50 USD plusz 6,60%.

Például  67 751 dollár személyi  jövedelem  esetén  az adó:

60 000 –  29 433,50 USD  adó.

60 000 felett 6,60%-os adót kell fizetni 7751 dollárig.

7,751 USD 6,60%  -a 511,56 USD  .

A teljes személyi jövedelemadó így 3455,06 dollár.

 

Vállalatok: A vállalatok társasági adót fizetnek pozitív bevételeik után. Az arány 8,7%.

 

Employees:

Kimenő és bejövő munkavállalók:

Egy beérkező munkavállaló csak akkor hívható, ha már rendelkezik  SSN- vel  (Social Security Numkber). Ha a nyertes pályázó ilyennel nem rendelkezik, nem értesíthető.

Az SSN-en kívül nyilatkoznia kell az alapadatokon túl családi állapotáról, gyermekeinek számáról, akikkel együtt él, van-e önkéntes nyugdíjpénztára, életbiztosítása stb.

A felvett munkavállaló heti vagy kéthetente fizetést kaphat, amelyet a munkáltatónak minden alkalommal ki kell fizetnie fizetési szelvény kíséretében.

A munkavállalóknak havonta, negyedévente vagy nyolchavonta kell forrásadót fizetniük.

A 14 és 17 év közötti fiatalok esetében a minimális óradíj 8,75 dollár.

A 18 év felettiek számára az új minimális óradíj 8,75 dollár az új munkahely első 90 napjára.

A minimális óradíj 2019. október 1-től 9,25 dollárra emelkedik.

 

Working hours, employment, sick leave, holidays:

A teljes munkaidőben foglalkoztatottaknak a Dealware Munka Törvénykönyve értelmében nincs heti munkaidő. A munkáltató tetszőleges számú munkaórát kérhet a munkavállalótól. Az állami munkajogi nyilatkozat azonban kimondja, hogy az a munkavállaló, aki heti 40 óránál többet dolgozik, már túlórának számít. Azon munkavállalók számára, akik 40 óránál többet dolgoznak, a túlóráért a delaware-i törvények értelmében óránként a normál bér másfélszeresét kell fizetni.

Ha ennél kevesebbet dolgozol, akkor részmunkaidős (Part Time) A részmunkaidős munkavállaló részmunkaidős munkája mindig szerződéshez kötött, ami lehet napi 2,4 vagy 6 óra, de lehet nulla óra szerződéses foglalkoztatás ideje. Ebben az esetben mindig elérhetőnek kell lennie, és csak akkor kap fizetést, ha munkát adnak… Csak a legalább napi 7,5 órát dolgozó munkavállalók jogosultak minimum 30 perces szünetre vagy ebédszünetre.

A delaware-i törvények nem írnak elő minimális vagy maximális szabadságot, betegszabadságot vagy bármilyen más szabadságra való jogosultságot, függetlenül attól, hogy fizetett vagy fizetés nélküli. A cég és a munkavállaló közötti megállapodás értelmében a társaságnak gondoskodnia kell arról, hogy a munkavállaló jogosult legyen az éves szabadságra. A nagyvállalatok azonban kötelesek támogatást nyújtani a súlyos betegségben vagy sérülésben szenvedő munkavállalók családi vagy egészségügyi szabadságához. Betegszabadságra vagy betegszabadságra jogosult az a munkavállaló, aki jelenlegi munkáltatójánál legalább 1250 órát dolgozott. Ez 31 teljes hét teljes munkaidőnek felel meg.

 

Pension:

A Delaware államban 2012. január 1. előtt felvett alkalmazottak adózás előtti jövedelmük 3 százalékával járulnak hozzá nyugdíjazási programjukhoz. A 2012. január 1. után felvett alkalmazottak adózás előtti jövedelmük 5 százalékával járulnak hozzá nyugdíjazási programjukhoz.

A munkavállalók 5 év szolgálati idő teljesítése után 62 éves korukban mehetnek nyugdíjba.

Az alkalmazottak legalább 15 év szolgálati idő teljesítése után 60 éves korukban mehetnek nyugdíjba.

Az alkalmazottak legalább 30 év szolgálati idő teljesítése után bármikor nyugdíjba vonulhatnak.

A Delaware egészségügyi, fogászati ​​és látásbiztosítási terveket biztosít a közalkalmazotti nyugdíjprogram tagjai számára.

 

Dividend:

Dividend tax rate:

No change in dividend tax rate in 2020/2021:

Individuals:

 • $ 0- $ 38,600 – 0%
 • $ 38,601 – $ 425,800 – 15%
 • More than $ 425,800 – 20%

Joint Filing / Spouses:

 • $ 0- $ 77,200 – 0%
 • $ 77,201 – $ 479,000 – 15%
 • More than $ 479,000 – 20%

 

Registrations:

Delaware államban a következő regisztráció szükséges:

 • Regisztráljon a Delaware Revenue Department-nél
 • Regisztráció a Delaware Munkanélküli Osztályhoz
 • Regisztráljon a Delaware Workers Compensation Office-nál
 • Regisztráljon a Delaware Vállalati Osztálynál, és igényeljen szövetségi munkáltatói azonosító számot (FEIN) az Internal Revenue Service-en keresztül.
 • Levonási ügynök regisztrációja
 • Működési engedély vagy regisztráció.

 

Returns:

In Delaware, the following statements must be submitted to the Authority:

 • Franchise Tax
 • Corporate Income Tax
 • Withholding
 • Gross Receipts Tax

 

 


Dictionary:

Delaware könyvelőirodánk készséggel várja Önt, és így értelmezheti az országban leggyakrabban használt kifejezéseket:

 • Egyéni vállalkozás:  Egyéni vállalkozó Delaware államban, aki nem fizet franchise-adót, mert az összes üzleti bevételét az állam személyi jövedelemként kezeli, és így személyi jövedelemadó-kulcsok alapján adózik.
 • Franchise-adó:  Delaware állam által kivetett adó egy delaware-i cég tulajdonjogáért vagy kiváltságáért. Minden adóév lejárta után minden cégnek május 1-ig kell megfizetnie az adót. LLC és leányvállalatok franchise adófizetési határideje június 1
 • Bérszámfejtés:  A bérszámfejtés megfelelője. Ha cége meg akarja tartani az alkalmazottakat, a hivatalos munkaadóvá váláshoz visszatartási regisztráció szükséges.
 • BÉRJEGYZÉK  : Bérjegyzék vagy bérszámfejtés, amelyet a munkavállaló minden kifizetés után megkap. A bérlap a munkavállaló személyes adatain (név, cím, bank neve) és munkáltatója mellett a tárgyhavi bruttó bér és levonások és a fizetendő nettó bér, valamint az éves összesített adatok. Ez elengedhetetlen az adóbevalláshoz.
 • Forrásadó  : Azon alkalmazottak forrásadója, akik üzleti tevékenységet folytatnak, és alkalmazottaknak fizetnek vagy bármilyen javadalmazást fizetnek.
 • EIN-szám  : Az EIN-szám az IRS által a delaware-i vállalatok számára kiadott munkáltatói azonosító szám.
 • Internal Revenue Service (IRS)  : Az ország adóbeszerző ügynöksége, amely kezeli a Kongresszus által elfogadott Internal Revenue Code-ot.

 

Accounting Package Prices list here:

Amerikai cégek könyvelési ártáblázata

 

Additional Services:

 • Apostille Certified Company Statement (For opening a foreign bank account. Certified Company Statement Two days before you arrive and is only valid for 30-60 days.)
 • Registered Offices
 • Retirement Account Management

 

 


Why Choose Us?

1999 óta foglalkozunk magánszemélyek és cégek pénzügyeinek elszámolásával.

2014 óta nyújtunk könyvelési szolgáltatásokat Delaware-i vállalkozások számára.

Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 700 elégedett ügyfél áll mögöttünk, akik ajánlanak minket az újonnan Delaware-be érkezőknek.

Számviteli dolgainak megkönnyítése érdekében létrehoztunk egy online ügyfélportált, ahol regisztráció után teljes körű áttekintést kaphat aktuális ügyeiről és dokumentumairól.

 

Attól függően, hogy melyik könyvelési csomagra fizet elő, számos hasznos funkciója van:

– Tudásbázis
– Dokumentumok letöltése
– Dokumentumok feltöltése
– Webáruház használata
– Szükséges szolgáltatások kezelése
– Számlafizetés

– Havi jelentések, jelentések
– Mérleg és eredménykimutatás
– Havi nyereség/veszteség nyomon követése
– Próbaegyenleg
– Heti / Havi tevékenységi jelentés
– Eszközleltár
– Globális Projektjelentés
– Állapotfelmérés
– Értékesítési lista
– Teljes ügyfélkezelés
– Teljes ügyféljelentés
– Számlázás, számlázás
– Szállítói jelentések
– Mérföldkövek kezelése és kezelése
– Kövesse nyomon alkalmazottai bérszámfejtési adatait (ki, mikor, mennyi, kinek van szabadsága, kinek van előnye stb.)
– PayPal, Wordpay, Stripe, GoCardless, Global Payments, PayOnline
– Bankszámla összekapcsolás
– Több pénznem kezelése
– E-mail opció
– HR *
– Bérszámfejtés *
– Mobilalkalmazás-hozzáférés

 

Feel free to contact us if you are looking for a Delaware accountant

 and contact us even if you are starting your career in Delaware now!

 

 

 

Phone: +1 (347) 571 – 5300 / +36 1 – 700 – 9 – 600

Email address: accountancy (at) symfalogic (dot) com

Skype: Symfalogic Corporation

 

 

Kérdése van?

Írja meg kérdését itt

reCAPTCHA is required.