Affiliate GYIK

Gyakori kérdések az Affiliate rendszerrel kapcsolatban


Mi az Affiliate?

Az affiliate igazából partneri együttműködést jelent. A partneri együttműködés azt jelenti, hogy van egy magánszemély vagy vállalkozás, aki egy másik cégnek vagy vállalkozásnak a termékét vagy szolgáltatását hírdeti. Ezt hívja a terméket vagy szolgáltatást nyújtó cég vagy vállalkozás: Affiliate partnernek.

Az affiliate partner kap a cégtől egy affiliate linket, amelyet az affiliate partner minden egyes online felületen felhasznál, amikor hírdetést ad fel bármilyen online platformon.

 

Hogyan alakul ki a jutalék értéke?

Az affiliate partnerséget létrehozó és működtető cég vagy vállalkozás megállapodási szerződés alapján határozza meg, hogy az affiliate partner hány %-ra jogosult a hozott ügyfél által vásárolt termék vagy szolgáltaás árából. Nálunk ez az érték 25%.

 

Hogyan hírdethet egy affiliate partner?

Az affiliate partner a kapott affiliate linkjével és a kapott jutalék értékével felvértezve, már stratégiát tud kidolgozni arra, hogy hol és hogyan hírdesse a lehetséges termékeket és szolgáltatásokat úgy, hogy az minél több bevételt termeljen az affiliate partnernek, minél gyorsabban.

Az általános stratégia a következő:

  • Organikus elérések
  • Fizetett hírdetések

 

Az organikus elérések ingyenesek. Az affiliate partner összeállít 3-4 sablont Canva-ban és/vagy Capcut-ban vagy egyéb oldalakon, és ezeket a feliratozott képeket elkezdi kitenni az ingyenes közösségi oldalakra, mint pl: Facebook, Twitter, stb. Elkezdi híresztelni a saját ismerősei között, elkezd hasonló témájú közösségi csoportokba belépni és ott is hírdetni a szolgáltatásokat és/vagy blogot kazd el írni ebben a témában. Az a lényeg, hogy mindenhova ki kell tenni a kapott linket akár direkt formában, akár hivatkozásként vagy képre videóra kattintás lehetőségeként. A lényeg, hogy mindenhol ott legyen a kapott affiliate link, hogy aki rákattint, és regisztrál egy fiókot, onnantól kezdve minden vásárlásból jöjjön a jutalék!

A fizetett hírdetések már új promóciós anyagok elkészítését igényli, és azokat az összes közösségi oldal fizetett, un: Business fiókjában kell elkezdeni hírdetni.

 

Ez legális pénzkeresési módszer?

Az affiliate ma már egy népszerű vállalkozási forma. Külföldön már kiforrott piacot látunk, ahol már milliókat keresnek cégek csak abból, hogy mások termékeit vagy szolgáltatásait reklámozzák, míg magyarországon ez még gyerekcipőben jár.

 

Hány éves kortól lehet elkezdeni belépni az affiliate rendszerükbe?

A minimum korhatár nálunk a 16. életév betöltése. Miért?

Mert az affiliate programban résztvevő személyek a szolgáltatásaink hírdetését követően bevételhez jutnak. A bevétel után pedig adózni kell.

Az adózásban pedig a 16.életévét betöltött személynek tudunk segíteni.

 

Milyen időközönként van a kifizetés?

Az affiliate partnereknek az általuk hozott ügyfelek megrendeléseitől számított 1 héten belül.

Ez azt jelenti, hogy általában heti kifizetést biztosítunk, de azon ügyfeleknél, akik mondjuk csak egy könyvelést vesznek igénybe havi díjfizetéssel, azoknál csak havi egy alkalommal történik a kifizetés, amikor az ügyfél számunkra kifizette az éppen aktuális könyvelési csomag havidíját.

 

Hol és hogyan tudom nyomon követni a hozott ügyfelek tevékenységét?

Az affiliate partnereinknek regisztrálniuk kell ugyanabban az ügyfélfiókban, ahol a többi ügyfelünk is rendeli a szolgáltatásainkat. (Minden weboldalunkról egy helyre megy az ügyfélfiókos belépés.)

Ebben az ügyfélfiókban ön ellenőrizni tudja a szolgáltatásaink árait, és ellenőrizni tudja a hozott ügyfél által megrendelt szolgáltatásokat és azok árait is. A hozott ügyfél által megrendelt és kifizetett szolgáltatások után járó díjat a rendszerünk már kiszámolva jeleníti meg az ön affiliate oldalán.

Tehát ön nyomon tudja követni a valós árainkat, azok valós értéken értékesített árait, továbbá az önnek járó jutalékát is. Ugyanitt ellenőrizni és mérni tudja a hozott ügyfél konverziós értékét is.

Mire jó a konverziós érték ismerete?

Ez a hozott ügyfelek által megrendelt szolgáltaások statisztikájának kinyerésére szolgál, amely alapján ön jobban és hatékonyabban tudja a hírdetéseit a konverziós érték figyelembevételével optimalizálni.

 

Hogyan kell affiliatezni?

Az affiliete-ezés az Affiliate Marketinggel kezdődik.

Az affiliate marketing két részre osztható: Organikus és fizetett hírdetésből, ahogyan a fentiekben ezt már megbeszéltük.

A plusz segítség amit mi megadunk a jó affiliate rendszer működtetéséhez, az egy olyan szoftver, amelyben egyben vannak a legfontosabb eszközök, mint pl: weboldalkészítés, landing page vagy funnel építés már előre elkészített sablonokkal, hírlevelek készítése szintén előre elkészített szép sablonokkal.

Az affiliate marketing helyes működtetése és állandó felügyelete garantálja az állandó és biztos bevételt az affiliatező partnernek.

 

Hogyan tudnak segíteni az állandó bevétel beállításában?

Partnerprogramot állítottunk össze, amely segítséget ad a partnereinknek ahhoz, hogy a hírdetéseiket megfelelően követni és kezelni tudják.

 

Milyen pénznemben kerül kifizetésre a jutalék?

Mivel cégünknek minden pénznemben van számlája, így a kifizetés abban a devizában kerül kifizetésre, amelyben az affiliate partner azt kéri. Ezzel az átváltási költséget is mi álljuk.

Vannak akik forintban kérik, mert ők ebből fizetik a számláikat és a napi költségeiket, és vannak olyan partnereink is, akik különböző devizában kérik, mert vagy tartaléknak halmozzák fel a jutalékaikat, vagy a nyaralásra gyűjtik ezzel a megoldással a pénzüket. Mindenkinek más és más a koncepciója ezzel kapcsolatban.