Könyvelés Angliában

Könyvelés, Angol Cég Könyvelése, Könyvelő Angliában.

 

Társaságunk minden vállalkozásnak a könyvelési partnere tud lenni az Egyesült Királyság területén.

 

 

Mi a feladata egy könyvelőnek?

A könyvelés a vállalkozás pénzügyi részével foglalkozik, a könyvelő rendszerez és nyilvántart. Feladatai közé tartozik a vállalkozás könyvelése, bérszámfejtése, a bevallások elkészítése és beküldése a kötelező időpontokig.

 

Mik tartoznak a vállalt szolgáltatások körébe?

A könyvelőnek teljes körűen el kell látnia a vállalkozások teljes könyvelési feladatait, vagy amire megbízást kap. Angliában kisvállalkozásnak azok a cégek minősülnek, melyek a 10.2 millió font forgalom alattiak.

 

Mi a feladata egy vállalkozónak/cégvezetőnek?

A cégvezető feladata, hogy a cég bevallásai időben beérjenek. Ezért mindig a cégvezető a felelős, még abban az esetben is, ha ezzel megbízott egy könyvelőt, de a könyvelő nem teljesítette a feladatot. Ilyenkor minden esetben a cégbíróság és az adóhivatal a cég vezetőjét bünteti meg, ezért nagyon fontos, hogy állandó kapcsolatban legyen a könyvelővel, felügyelje és együtt müködjön a könyvelővel, hogy a beadványok időben elkészüljenek.

Ezeken kívül a cégvezető további feladatai közé tartozik, hogy mindig pontos adatok szerepeljenek a cégjegyzékben, a cég a rá eső törvényeket, szabályokat és a saját társasági szerződését betartsa.

Továbbá fontos feladata az is, hogy vezesse, irányítsa a saját vállalkozását.

 

Ezek közül mik azok, amire kivétel nélkül minden angol cégnek szüksége van?

Sokan azt hiszik, hogy inaktív, tehát nem működő céggel nincs semmi teendő. Ez egy gyakori tévhit sajnos, mivel egy inaktív cég esetében is be kell adni a kötelező bevallásokat. A cégbíróság felé két bevallást a nem működő cégek esetében is be kell adni, ezek: a Confirmation Statement adatszolgáltatási bevallás az Annual Account bevallás és a CT600 elnevezésű bevallás. Az Annual Account a mérlegkimutatás, ezt nullásan is kötelező beadni.

 

Cégvezető vagyok. Hogyan tudom eldönteni, hogy az általam igénybe vett szolgáltatást reális áron kapom meg?

A könyvelés, a könyvelőiroda működtetése is egy cégforma, így különböző irodák különböző szolgáltatásokat tartalmaznak. pl:

 • van iroda, ahol havidíjért könyvelnek
 • van iroda, ahol a havidíj tartalmazza az éves bevallások díját is
 • van iroda, ahol lehetőség van konzultációra, akár személyesen, telefonon vagy skype-on keresztül
 • van iroda, aki havonta csak a könyvelési díjat kéri el, az adóbevallásokért külön fizetni kell
 • van iroda, ahol könyvelési szoftvert alkalmaznak, és ennek az árát kiszámlázzák az ügyfélnek
 • és van iroda, ahol évente csak egyszer kell fizetni, így a könyvelési díj nem jön minden hónapban mondjuk a tv licensz díjával együtt…

 

Egy angliai könyvelőirodánál vannak „apró betűs” feláras szolgáltatások? Ha igen mire kell figyelnie egy vállalkozónak?

Vannak olyan feladatok és bevallások, melyeket egy vállalkozó önmaga is el tud intézni, ki tud számolni. Ez sok esetben ezért nem is képezi a könyvelés részét, ezért ezekért a szolgáltatásért a könyvelő felárat kérhet. Érdemes ismerni a fentebb említett feladatokat és bevallásokat, így a vállalkozó eldöntheti, hogy áldoz-e rá pénzt vagy inkább önmaga intézi.

 

Milyen hibákat követnek el a könyvelők, könyvelőirodák Angliában?

Ahogy más szakmában dolgozó emberek, úgy a könyvelők is hibázhatnak sajnos. A leggyakoribb hibának az minősül, mikor a könyvelő a költségeket kategorizálja és elszámolja. Itt fontos megjegyezni, hogy ez legtöbbször kommunikációs problémára vezethető vissza. Ha a cégvezető ismeri a bevallás típusokat, szoros együttműködésben van a könyvelővel, akkor ezek a problémák könnyen orvosolhatóak. Az ügyvezető ismeri, hogy mit, miért fizetett, ezáltal például a könyvelő a nem elszámolható költséget a helyére tudja tenni, azaz szoros együttműködés esetében csökken a hibalehetőség.

 

Felelősségre vonható a könyvelő Angliában? Ha igen, akkor milyen hibákért? Hova fordulhatok panasszal, ha kárt okozott?

A könyvelő, a könyvelőiroda feladata, hogy pontosan és időre végezze el a vállalt feladatot. Egy hibásan beadott bevallás általában javítható. Egy véletlen hiba miatt az adóhivatal sem büntet, így nagyon gyakran egy javítás meg is oldja a problémát.

Ha nem oldja meg a problémát, akkor a könyvelőt felügyelő szervezethez érdemes fordulni. Fontos választás előtt ellenőrizni, hogy a könyvelő egy felügyeleti szakszervezet tagja legyen, mivel ez egyfajta garanciát jelent, ugyanis a szervezeti tagság egyik feltétele a szakmai felelősségbiztosítás. Mi, az IFCFA-nál, vagyis a könyvelők nemzetközi szövetségénél vagyunk regisztrálva.

Utolsó sorban bírósághoz is lehet fordulni. Itt azonban fontos megjegyezni, hogy a bíróság csak a tényleges kárt veszi figyelembe. Vagyis,  ha a könyvelés folyamata miatt egy angol céget pl. 10.000 font kár ért, csak abban az esetben veszi tényleges kárnak a bíróság, ha ezt előtte az adóhivatal felé be lett fizetve.

 

Az ügyfelek milyen hibákat szoktak elkövetni? Ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok?

A legnagyobb hiba, mikor egy cég ügyvezetését az ügyvezető kiadja a kezei közül. Sok esetben azt is a könyvelőre szeretnék bízni, ami nem az ő dolga. A könyvelő a cég érdekében döntéseket nem hozhat. Ez benne van a könyvelési szerződésünkben is.

Míg az ügyvezetőnek előre kell gondolkodnia, hogy mi a legjobb a saját cégnek, milyen döntéseket kell meghoznia, addig a könyvelő ezt utólag dolgozza fel. Ezekbe a döntésekbe az adótervezés és a költségtervezés is beletartozik. Ezeket a döntéseket a cégvezető és a könyvelő együttesen is átbeszélheti, a könyvelő segítheti a döntést, de maga a döntés mindenképpen a cég vezetőjének a feladata. Ezt a felelősséget nem ruházhatja át a könyvelőnek.

 

Milyen tanács van azoknak a cégvezetőknek, akik bármely okból az angol adózási szabályokban jártas könyvelőt keresnek?

A legfontosabb, hogy a könyvelőre ne mint plusz költségként nézzünk, hanem, mint munkatársra, új kollégára. Egy ügyvezető hosszú távon gondolkodik, fontos, hogy a könyvelővel a kapcsolatot is hosszú távra tervezze, ezért fontos a jó kapcsolat és az, hogy a nézőpontok már az elején passzoljanak egymáshoz. Szimpatizálnia kell egymással a vezetőnek és a könyvelőnek. Egy cég csak így lehet egyre sikeresebb.

Ezenkívül fontos, hogy a vezető ne csak az ár alapján döntsön. A vezetőnek kell ellenőriznie a könyvelő szakmai hátterét, referenciáit, felelősségbiztosítását és a kamarai tagságát is. Ezek alapján érdemes könyvelőt keresni.  Minket, az alábbi oldalra kattintva tud megismerni:  https://symfalogic.com/about-us/

 

 

 A következő könyvelési kérdésekben tudunk segítséget nyújtani:

 • Könyvelés
 • Adózás – Adóvisszaigénylés, Adókedvezmények
 • Számlák – Kimenő és bejövő számlák, Szállítói számlák (Előírt formája , Kiállítás pontossága, stb)
 • Bérszámfejtés – Társadalombiztosítás, Fizetések
 • Munkavállalói jogok
 • Munkaadói jogok
 • Különféle Regisztrációk (VAT, MLR, EORI, Stb)
 • VAT (Áfa) – Nemzetközi visszaigénylések
 • Nyugdíj
 • Egyéni vállalkozók (Self Employed)
 • Bevallások
 • Nyugdíj
 • Pénzügyi tanácsadás
 • Vállalkozásfejlesztés

 

 

Témakörök:

 • Számlázási tudnivalók
 • Elszámolható költségek
 • Osztalék
 • Paye
 • Payroll
 • Payslip
 • Confirmation Statement
 • Annual Account
 • CT600
 • Council Tax
 • Büntetések és díjaik
 • Szakszavak
 • Az Angol nyugdíjrendszer
 • Gyakran elkövetett hibák
 • Az Angol SZJA
 • Táppénz Angliában
 • NI Number

 

Magánszemélyek adó optimalizálását is vállaljuk, amennyiben minden szükséges iratot a rendelkezésünkre bocsátanak.

Amíg Magyarországon szigorú számadási kötelezettség van, (tehát lefordítva ez azt jelenti, hogy személyi igazolvánnyal és céges bélyegzővel lehet csak számlatömböt vásárolni) addig itt, Angliában elég egy egyszerű “lebegő” számlát is kiállítani a vevő részére. A lebegő számla lehet egy Word sablonból kiállított számla, vagy éppen egy kockás füzetlap is, a lényeg, hogy az eladó, a vevő, a dátum, a termék vagy szolgáltatás neve, ára és az “Invoice” (Számla) felirat szerepeljen rajta.

Lényeges különbség az angol egyéni vállalkozóknál, hogy bevallási periódusuk adott év április 6.-tól a következő év április 5-ig tart, és a tevékenységük után az éves bevallást legkésőbb, a periódus záródátumát követő év január 31-ig kell bevallani , illetve az adót megfizetni.

Cégek tekintetében az éves adóperiódus alakulásuk hónapját követő 12. hónap végéig tart, és az éves beszámolóikat az ezt követő legkésőbb a 9. hónapban kell benyújtaniuk és a nyereség adót megfizetniük.

Az áfa kérdése is egyszerűbb itt, hiszen erre az adónemre csak akkor kell regisztrálni a céget, ha az elérte a mindenkori (jelenleg évi Ł 85.000.- fontos) árbevételt.

 

 

További kérdései vannak? – Akkor ne habozzon kapcsolatba lépni velünk

elérhetőségeink bármelyikén!

 

 

Telefon: +361 – 700 – 9 – 600  /  +36 (70) 550 – 2804

Email cím: accountancy@symfalogic.com és/vagy angolkonyveles@gmail.com

Skype: Symfalogic Corporation

 

 

Kérdése van? Írjon üzenetet nekünk itt:

Angol Cégalapítási Igénylőlap - Doncaster csomag (Ltd)

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező*

Doncaster csomag – £ 280.-font

(Korlátlan Skype vagy Személyes konzultáció, Névválasztás , Korlátlan Igazgató, Korlátlan Tulajdonos, Korlátlan Titkár, Persons with Significant Control (PSC), SIC kódok keresése, £ 100.- font törzstőke, Alapító okiratok Pdf , Nyomtatott alapító okirat, Nyomtatott részvény igazolások, Székhely 1 évre Leeds-ben vagy Doncaster-ben, Corporation Tax regisztráció, Goverment Gateway regisztráció, Igazgatói Self Assessment regisztráció, UTR number , Webfiling kód, Kezdő dosszié, Értesítés küldése bevallási határidőkről , Paye regisztráció, Adatvédelmi regisztráció)

(Érdemes legalább két nevet megadni, ha az első netán foglalt lenne)
Vesszővel elválasztva adja meg a tevékenységi köröket. (Egy angol cégnek egyszerre maximum 4 tevékenységi köre lehet) Pl. Tevékenység1, Tevékenység2. Az alábbi link segít ezek kiválasztásában: http://www.siccodesupport.co.uk/
Felhívjuk tisztelt megrendelőink figyelmét, hogy székhelycím igényléshez, szükséges személyi iratokat és lakcím igazolást is csatolni az igénylés mellé. Ezt Angol jogosítvány és/vagy Útlevél, illetve Lakcímre érkezett közüzemi számla, vagy telefonszámla másolatával tehetik meg. Ha nincsen angol lakcím, és angol lakcímre szóló közüzemi számla, akkor (rendelje meg fent a menüben a Szolgáltatások > Postakezelés link alatt) vagy jó a magyar lakcímre szóló igazolás is, amennyiben annak a magyar közjegyzővel hitelesített másolata kerül feltöltésre. Amennyiben egyik megoldás sem teljesíthető, válassza ki a (Javasolt) Leeds-i vagy Doncaster-i címet, ahova nem szükséges az igazolásokat feltölteni.
(Londoni székhelycím választása esetén kérjük töltse fel lakcím igazolásának másolatát itt.)
PNG, PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.
azt adja meg itt

Director(ok) Adatai

Minden cégnek rendelkeznie kell legalább egy Directorral. A Director, vagyis az igazgató felel a cég tevékenységéért. Pl: Bankszámlanyitáskor, a bankkártyán nem (csak) a cég neve, hanem a Director neve is ott fog szerepelni; \”Business\” megjelöléssel. Tehát, csak a Director férhet hozzá a céges bankszámlához. Több Director esetén ugyanez a helyzet.

(Ha cég a megrendelő, akkor a cég nevét ide kérjük beírni)
(Ebben a címtáblázatban a magyarázatok, a kitöltendő mezők alatt találhatóak)
(kérjük töltse fel személyi igazolvány, vagy Jogosítványának másolatát itt. Ha ezzel nem rendelkezik, akkor egy fényképes igazolványt, amelyik nem az útlevele) PNG, PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.
(kérjük töltse fel Útlevelének másolatát itt. Ha ezzel nem rendelkezik, akkor azt az okmányt, amellyel utazni szokott) PNG, PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.

Ha az alapítadó cégnek csak 1 Directora lesz, értelem szerűen a Director 2. adataira szóló mezőket kérjük hagyja üresen

(Ebben a címtáblázatban a magyarázatok, a kitöltendő mezők alatt találhatóak)
(kérjük töltse fel Jogosítványának másolatát itt.) PNG, PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.
(kérjük töltse fel Útlevelének másolatát itt. Ha ezzel nem rendelkezik, akkor azt az okmányt, amellyel utazni szokott) PNG, PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.
(Egyszerűség kedvéért ezeket másolja ide be) Neve * Director Lakcíme * Street Address* Város* Állam / tartomány / régió* Postai / irányítószám* Ország* Director Telefonszáma * Director Email címe * Director NI number* Director Születési Helye * Director Szeme szine *
PNG,PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.
PNG,PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.

Titkár Adatai

(Titkár megadása nem kötelező a cégben)

PNG,PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.
PNG,PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.

Tulajdonosi Adatok

Új angol cégének szüksége van tulajdonosra. A tulajdonos lehet vagy magánszemély, vagy a Director is, vagy akár egy másik külföldi cég is, vagy ezek vegyesen. A cég tulajdonosa a cég részvényeinek (amelyeket nem lehet tőzsdére vinni) a birtoklásával fejezi ki tulajdoni részét.

Ha csak Director van a tulajdonosok között, akkor jelölje be hogy ki az, és a következő tulajdonos adataira vonatkozó mezőket hagyja üresen
(ha cég a tulajdonos, akkor a cég nevét írja ide)
PNG,PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.
PNG,PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.
Kérjük adja meg itt a további tulajdonosok nevét, lakcímét, telefonszámát és email címét.
PNG,PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.
PNG,PDF, JPG, GIF, ZIP, RAR, TAR, TAR.GZ, DOCX, PPT, DOC, RTF, TXT formátumok engedélyezettek, maximum 25MB méretben.

Részvények

Az alapítandó új angol cégnek tulajdonosi részvényei vannak. (Ezeknek a részvényeknek a tulajdonosa lehet Magánszemély is, a Cég Direktora is, és egy másik, akár külföldi cég is, vagy esetleg vegyesen bármelyik is.) Meg kell határozni számokban, és %-okban is, hogy a cég tulajdonosa mekkora tulajdoni részesedéssel bír a cégben. Ezt legegyszerűbben 100%-ra vetítve kell meghatározni. Alap esetben pl ha a cégnek van 100 db részvénye darabonként 1.- font névértékkel, akkor a cég induló törzstőkéje 100.- font lesz.

100 db részvényt tekintve hány darab részvénnyel rendelkezik a tulajdonos (irjon be ide, egy számot) Pl: 100
Az előző pontban megadott értéket tekintve, hány %-os tulajdoni részesedéssel bír a tulajdonos, 100 %-hoz viszonyítva) Ha az előző pontban pl: 50.-et írt, akkor ide is 50-et irjon.
vagyis, mennyi pénzt ér egy db tulajdonosi részvény. 1 db tulajdonosi részvény névértéke általában 1.- font. 100 db tulajdonosi részvény névértéke 100.- font. (ezt a megnevezett összeget nem kell befizetni sehova, amíg 100 db részvénynél 1 db részvény 1.- fontot ér) Könyvelés tekintetében ez a 100 font a házi pénztárban van általában elkönyvelve.
Mennyi lesz a cég induló részvény összértéke, vagyis, mennyi a cég induló törzstőkéje
Tulajdonosi adatokat egymás alá írva.
Tulajdonos Neve * Tulajdonos Címe * Street Address Apt, Suite, Bldg. (optional) Város Állam / tartomány / régió Postai / irányítószám Ország Email címe * Tulajdonos Részvényeinek száma * Tulajdonos Részvényeinek %-os aránya * (100 %-hoz viszonyítva) Tulajdonos Részvényeinek egyenkénti értéke *

Adatvédelem

1. Az adatkezelő tájékoztatja szerződő felet, hogy a megrendelésben megadott személyes adatait szerződés teljesítése jogcímén kezeli.
2. A személyes adatok címzettjei: a Symfalogic Corporation ügyfélkiszolgálással kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, könyvelési, adózási feladatokat ellátó munkavállalói, és adatfeldolgozói.
3. A személyes adatok tárolásának időtartama: a szerződés megszűnését követő 5 év.
4. A személyes adatok adatfeldolgozásra átadásra kerülnek adózás, könyvelés céljából a Symfalogic Accountancy Ltd-nek, postázás és szállítás céljából a Royal Mail-nak, illetve az adott ország postájának, továbbá a megbizott futárszolgálatnak, vagyonvédelem céljából pedig a Symfalogic Corporation vagyonvédelmi megbízottjának.
5. Az érintett természetes személy jogairól, az adatfeldolgozók személyéről információk, a https://simfalogic.co.uk/adatvedelmi-szabalyzat/ oldalon érhetők el.

Üzenet